Tuesday, September 4, 2007

Koukněte se do pusy, práskne na vás nemoci!!!

Vysušené rtyPodporují rakovinu
Vysušené rty jsou nejčastěji důsledkem nadměrného slunění. Nejsouli náležitě ošetřeny, hrozí rakovina kůže. Podle lékařů je spodní ret jedním z nejčastějších míst, kde právě rakovina kůže vzniká. Navíc má tento typ rakoviny tendenci k šíření, takže postupně zasahuje celou ústní dutinu.


Páchnoucí dech Zlobivý žaludek
Za páchnoucí dech mohou většinou obličejové dutiny. Zánět může probíhat jak v nosní dutině, tak v čelní. Jestliže vše přejde do chronického stadia, je vhodné navštívit odborného lékaře. Zápach z úst může ale signalizovat rovněž potíže se žaludkem. Aby se stav upravil, je nutné dodržovat zdravou životosprávu. Lékaři navíc radí po čištění zubů používat ústní vodu, a to ráno i večer, a kloktat ji nejméně půl minuty.


Opar Ohlašuje srdeční záchvat
Virus působící opary je v organismu přítomný také v klidovém stavu. Aktivuje ho únava, stres nebo nemoc. Vědci předpokládají, že v okamžiku, kdy se virus aktivuje, spouští se i odpověď v lidském těle. A to může vést k nebezpečnému srážení krve v koronárních tepnách. Člověk, u kterého se často vyskytují opary, má dvakrát větší riziko než ostatní lidé, že ho postihne srdeční záchvat.


Oteklý jazyk Infekce i rakovina
Oteklý a bolestivý jazyk nejčastěji signalizuje infekci, nedostatek vitaminů, nebo alergii na jídlo. Může se ale také jednat o zánět jazyka v důsledku nadměrného kouření a pití alkoholu. Na jazyku se mohou vyskytnout i různé hrbolky, vřídky, bílé nebo červené skvrny. To vše může být příznakem vážnějšího onemocnění, rakoviny úst. Pokud příznaky do čtrnácti dnů nezmizí, je nutné navštívit lékaře.


Krvácející dásně Prozrazují infekci!
Krvácející dásně jsou vždy signálem, že v organismu probíhá infekce. Dásně se totiž zanítí v okamžiku, kdy je plak, neboli zubní povlak, napadne. Vědci také zjistili, že lidé trpící záněty dásní mají výrazně vyšší sklon k rakovině slinivky. Je to vinou bakterie, která v kombinaci s trávicími šťávami vytváří živnou půdu pro rakovinné bujení. Další studie pak potvrdila, že nepřítel číslo jedna je cukr. Lidé, kteří nadměrně sladí, mají až o sedmdesát procent vyšší předpoklad, že se u nich objeví právě rakovina slinivky.


Citlivé zuby Potíže s žaludkem
Někteří lidé trpí tzv. gastroezofageálním refl exem, při němž dochází k pronikání žaludečního obsahu zpět do jícnu. To má mimo jiné za následek také poškození zubní skloviny. Kromě poškození zubů však dochází i k podpoře rakovinového bujení v jícnu. Odborníci proto doporučují postiženým lidem, aby se vyhýbali nápojům syceným oxidem uhličitým.

No comments: