Tuesday, September 4, 2007

IQ drby o inteligenci

Vědci už dávno vyvrátili zavedený názor, že je velikost mozku úměrná velikosti IQ. A na scéně zkoumající inteligenci přibývají další, více či méně uvěřitelné poznatky:

IQ nad 130 má jen 2,1 % světové populace!

Jedním z nejinteligentějších Čechů je expolitik Miroslav Macek s IQ 155.
Nejvyšší IQ v Česku má prý student informatiky Marek Čtrnáct (22) – pohybuje se údajně kolem 180.

Nejvyšší IQ v historii měl prý malíř a vynálezce Leonardo da Vinci - IQ 220.

Americký prezident George Bush má prý IQ jen 91! Nejchytřejší opici světa, gorile Koko, naměřili naproti tomu vědci IQ 95.

Experti z Bostonské univerzity na základě pozorování prohlásili, že obézní muži mají menší mozkovou kapacitu, než chlapi se standardní figurou.

Japonci ve svých výzkumech došli k závěru, že vegetariáni mají v průměru vyšší IQ než masožravci.

Z několikaletého šetření amerických vědců vyplývá, že vysoké IQ brzdí sexuální pud.

Americká socioložka Yvonne Rossdaleová podrobila na dvanáct set dobrovolnic testům IQ s tím, že účastnice rozdělila do pěti skupin.V první byly ženy s velmi malými ňadry, v poslední naopak s poprsím, které svou velikostí vyráží mužům dech. A z šetření pak vyplynulo, že majitelky středních a velkých prsou mají o několik bodů vyšší IQ než ty s drobnými vnadami.
Profesor psychologie Stanley Coren sestavil s kolegy z kanadské univerzity set dvanácti testů určujících výši psího inteligenčního kvocientu (CIQ). Pět z testů prověřuje, jak pes dovede řešit problémy, zbývajících sedm oddílů zkoumá jeho paměť - schopnost učit se. Sestavu, která zahrnuje testovací knihu, bodovací systém a stopky, prodávají pod názvem »Dogy IQ test« a ve světě jde na dračku.

No comments: